Is een bedrijfsvideo nog interessant?

Videomarketing

Je kunt er bijna niet meer omheen. Ieder bedrijf dat gelooft in marketing heeft wel eens een bedrijfsvideo ingezet. Logisch, want een bedrijfsvideo is interessanter dan een lap ‘Over ons’ -tekst. Maar we zien de video eigenlijk pas wanneer we een website bezoeken. Als we op social media zoeken zullen we lang naar beneden moeten scrollen.

Broodnodig Web Afb Sjabloon 1 Min

Een bedrijfsvideo is zeker interessant! Op één voorwaarde..

Om terug te komen op de vraag of een bedrijfsvideo nog interessant is; zeker weten! Als je uitlegt wie je bent, wat je verkoopt en waarom (explainer video of een how-to video) dan zal 80% van de (potentiële) klanten eerder geneigd zijn iets van je te kopen of je te volgen (Review42, Iva Marinova – 19 mei 2020).

Maar dat geldt dus pas wanneer de video wordt gevonden en bekeken. (Potentiële) klanten komen niet uit het niks ineens op je website of social media kanalen. Ze hebben een aanleiding nodig, of dit nu een visitekaartje of andere promotiemiddel is. De video moet dus relevant blijven en continu onder de ogen van je nieuwe klant moeten komen. En daar komt videomarketing om de hoek kijken.

Videomarketing zorgt er namelijk voor dat de investering in een video niet verloren gaat. Het houdt de bedrijfsvideo relevant en zorgt voor een groter bereik. Is videomarketing net een stap te ver? Dan delen we graag 3 tips met je waarmee je jouw video’s relevant houdt en continu zorgt voor interactie.

Maar eerst een voorbeeld van hoe een bedrijfsvideo er uit kan zien:

Bedrijfsvideo Robben Metaal Recycling
Broodnodig Web Afb Sjabloon 1 Min

3 tips voor een relevante bedrijfsvideo

  1. Adverteer de bedrijfsvideo
    Facebook heeft een interessante formule voor publicaties waardoor je content niet altijd bij iedereen op de tijdlijn zal komen, zelfs niet bij je trouwe volgers. Door simpelweg 1 of 2 euro te gebruik voor het promoten van een publicatie zorg je al voor een aanzienlijk groter bereik. Ook al is je bericht een jaar oud, promoten kan altijd.
  2. Reposten kan geen kwaad
    Het is een tijdje geleden dat de video is gepubliceerd op je social media kanalen. Deel het bericht opnieuw, schrijf er een reactie onder of tag mensen die in de video zitten. Kortom zorg dat de video opnieuw gaat leven.
  3. Gebruik al je kanalen op de juiste manier
    Heb je de bedrijfsvideo alleen maar gepubliceerd op Facebook of een ander social media platform? Dan is het hoog tijd het te delen op een ander social media platform zoals LinkedIn of YouTube. Heb je dit al gedaan? Probeer het dan eens in een ander formaat te publiceren zoals 3×4, 9×16 of 1×1. Of plaats een preview in je stories van Facebook en Instagram en verwijs naar je website voor de gehele video. Wees creatief!

Kom je er niet uit? Stuur ons gerust een appje, bel ons, of stuur een mailtje. We helpen je graag verder!

Neem contact op

Meer blogs

Nog niet uitgelezen?

koffie,
puddingbroodje
of een biertje?

We hebben een gezellig kantoor
waar we je graag ontmoeten.

waar wacht je op?