de friese ballonfeesten

De Friese Ballonfeesten had een imago probleem, voorheen stond heel Joure op z’n kop voor dit evenement maar er keek bijna geen Jouster meer naar om… Tijd voor verandering! Wij bedachten een online video campagne met als doel: de ballonfeesten weer laten leven bij de inwoners van Joure én voor meer bezoekers zorgen.

Gele Balk

het juiste hart is goud waard

Het vernuft van deze video campagne zat in de kracht van humor & herhaling! Met humor kunnen wij weer voor ‘goodwill’ zorgen omtrent de ballonfeesten. Voor de ballonfeesten was het eerst een belangrijke stap om weer geaccepteerd en gewaardeerd te worden door de Jousters. (inwoners van Joure)
Daarnaast zorgt de kracht van herhaling dat de doelgroep meerdere malen herinnerd wordt in de aanloop naar het evenement! Vanuit de doelgroep hoorden wij vaak de volgende opmerking:


“Als ik weer allemaal auto’s en mensen in de bermen zie staan
dan realiseer ik me pas dat de ballonfeesten er weer zijn!”


Die opmerking bracht ons op een idee… het is namelijk zo dat de bermen van alle wegen om Joure heen helemaal vol staan met ballonspotters tijden de ballonfeesten. Maar waarom gaat men ongemakkelijk op een hoopje in die berm staan terwijl men op het evenemententerrein comfortabel kan vertoeven? De toegang is ook nog eens gratis!

een video met hart en ziel

Kort, krachtig en grappig. De kracht van herhaling kwam in 6 video’s naar voren, elk met een zelfde soort opbouw en herkenbare elementen. De campagne spoort de doelgroep aan om niet ongemakkelijk in de berm te gaan zitten maar om gewoon ‘s even langs te komen! Het is tenslotte gratis 😉

of we harten hebben veroverd?

❤ De facebook pagina groeide met zo’n 1500 likes

❤ 285.000 weergaven

❤ record aantal bezoekers (met een bezoekers stop op de vrijdag vanwege te veel bezoekers)

❤ artikel in de lokale krant

❤ 351 leads gegenereerd voor een ballonvaart

een heerlijke samenwerking

De video campagne verwees de doelgroep door naar de website van de ballonfeesten, waar naast de broodnodige informatie ook een optie was om een ballonvaart te boeken. Vanuit de video campagne zijn er 351 leads gegenereerd voor een ballonvaart.  Deze website is gerealiseerd door onze vrienden van Mediasoep. De grafische vormgeving van de gehele nieuwe stijl van de Friese Ballonfeest is ontworpen door Ydel Design en de foto’s zijn geschoten door Lisa van Eijl. Doordat al deze partijen als 1 team werkten hebben wij met z’n allen in relatief korte tijd een unieke en zeer effectieve campagne weten te realiseren die de ballonfeesten weer terug op de kalender heeft gezet!