a director’s story

Het Friese filmplatform “New Noardic Wave” wil graag laten zien wat Friese filmmakers in hun mars hebben. Waar kan dat beter dan op IJsland? Toevallig was daar een groep Friese filmmakers aan het werk en wij waren daar om het te filmen! Aan ons de taak om het verhaal te vertellen achter de schermen bij deze filmopnames. 

Gele Balk

het juiste hart is goud waard

Het vernuft van deze korte documentaire zit in het verhaal van de regisseur. Want hoe beleefd een regisseur de opnames van zijn film in het ijskoude IJsland? Daarnaast creëerden we het “epische” gevoel in de documentaire dat hoort bij een land zoals IJsland. Het voelt alsof de kijker zelf daar ook is en het ook ontzettend koude heeft… want dat was het…


een video met hart en ziel

De regisseur, Bart Dokter, vertelt zelf over zijn verhaal achter de schermen bij de opnames van zijn korte film ‘Aurora’. Echter dan dat wordt het niet. Daarnaast worden de epische beelden van het IJslandse landschap versterkt door de audio effecten. Hierdoor wordt de kijker helemaal meegenomen in de wondere wereld van het besneeuwde IJsland. Wist jij al dat IJsland eigenlijk bijna nooit onder een deken van sneeuw ligt? Het was behoorlijk zeldzaam dat er zo’n dik pak sneeuw lag tijden de opnames! Wij wisten dit eerst ook niet… Want ja… “IJS”land… dan heb je toch al snel bepaalde verwachtingen… toch?